forum bukmacherskie

Translate Forum
| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Runda jesienna, czyli podsumowanie Ekstraklasy

Kto spadnie z Ekstraklasy?
Zagłębie Lubin
0%
 0%  [ 0 ]
Korona Kielce
9%
 9%  [ 2 ]
Odra Wodzisław
52%
 52%  [ 11 ]
Arka Gdynia
23%
 23%  [ 5 ]
Polonia Warszawa
4%
 4%  [ 1 ]
Piast Gliwice
9%
 9%  [ 2 ]
Jagiellonia Białystok
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
Munez
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-13, 17:53   Runda jesienna, czyli podsumowanie Ekstraklasy

Runda jesienna w polskiej Ekstraklasie dobiegła końca, po 17 spotkaniach(2 rozegrane awansem) pierwsze miejsce zajmuje obecny mistrz Polski, Wisłą Kraków.Tuż za nimi plasują się odpowiednio Legia Warszawa i Lech Poznań.
Przewaga lidera wynosi tylko albo aż 5pkt, tak więc sprawa mistrzostwa jest otwarta.
Na dole sytuacja jest bardziej ciekawsza, ostatnie miejsce zajmuje już od dłuższego czasu Odra Wodzisław z dorobkiem 11pkt, na 15.miejscu znalazło się ponownie Zagłębie Lubin, z którym raczej na 99% pożegna się Smuda.Na dole tabeli może być tak ciekawie jak w ubiegłym sezonie.
Najlepszym strzelcem jest Robert Lewandowski, który ma na koncie 9 goli.Ten młody zawodnik, mimo iż był na początku sezonu krytykowany za swoje występy, ukończył tą rundę bardzo dobrze.Tuż za nim z 8 bramkami znajduje się Tomasz Frankowski, który dziś w mecz z GKS Bełchatów strzelił swojego 130 gola w Ekstraklasie.

Jak Wy oceniacie sezon?Kto najbardziej zaskoczył, a kto rozczarował?W zimie wiele zespołów planuje dokonać sporych wydatków na transfery(Cracovia, Śląsk).

Zapraszam do głosowania w sondzie, kto spadnie w sezonie 09/10 z Ekstraklasy?(maksymalnie 2 zaznaczenia)! :ok:
Ostatnio zmieniony przez Munez 2009-12-13, 21:48, w całości zmieniany 1 raz  

Kmil 

Wysłany: 2009-12-13, 18:09   

Także typuję bez niespodzianki czyli spadek (w końcu!) Odry. Od lat nie ma tam pieniędzy, potencjału i przyszłości. Co roku plasowali się na końcu stawki i pora, aby ich miejsce zajęła lepsza drużyna.
Drugi spadkowicz jest dla mnie wielką niewiadomą.

6 miejsce konkursu EuroBasket 2009

Vinnie

Wysłany: 2009-12-13, 19:57   

Ja dokładnie tak samo. Widzę zresztą, że większość widzi Odrę jako pewnego spadkowicza no i nie ma dwóch zdań, według mnie nie nadają się do i tak słabej Ekstraklasy. Patrząc do tego na frekwencję na trybunach eh.. Niech wejdzie za nich Widzew, Górnik Zabrze, ŁKS czy choćby Pogoń Szczecin. Nad drugim spadkowiczem się długo zastanawiałem i moim zdaniem po zażartej walce spadnie Piast Gliwice. Co prawda znajdują się z wymienionych ekip najwyżej ale i tak trzymam się przy zdaniu że spadną. Jeśli odejdzie Glik, co jest całkiem możliwe to obrona się może posypać. Ciężko było wytypować, no ale tak. Jeśli Jagiellonia utrzyma formę z tej rundy na własnym terenie i zacznie może więcej ich zdobywać na wyjazdach (czyt. wygrywać) to nie powinni mieć problemów. Koronę sam darzę sympatią i tylko i wyłącznie z tego powodu nie widzę jej jako spadkowicza. Dalej mamy Polonię Warszawa. Jak wszyscy wiedzą świetny poprzedni sezon, wielkie apetyty na ten a tu kompletna klapa. Mam nadzieję, że w końcu się prezesik ustatkuje i da popracować Hiszpanowi. Nie mam złudzeń, że jeśli tak się stanie to Polonia wywinduje się nawet do górnej połówki tabeli. Zagłębie zaczęło sezon kompletnie pogubione. Same porażki i chaotyczna gra. Przyszedł Smuda, dali mu trochę czasu i od razu widać było poprawę w grze. Strzałem w 10 okazało się kupno Mouhamadou Traore i jeśli on nie odejdzie w ataku problemów mieć nie powinni, do tego jeśli Mitsanski się na dobre odblokuje to nie widzę problemów w napadzie. Jeśli przyjdzie jakiś porządny trener z możliwościami i będzie solidnie kontynuował pracę Smudy to nie widzę problemów w utrzymaniu Zagłębia. No i została Arka. Dla mnie największa niewiadoma i to między Arką i Piastem rozegra się walka o utrzymanie.. Na ich miejsce chyba najbardziej chciałbym widzieć oba kluby z Widzewa. Widzew i ŁKS.. Górnik jeśli nadal ma tak grać to niech nie wchodzi do ekstraklasy.. Jeszcze ta Pogoń. Szkoda że nie ma baraży bo Pogoń widziałbym chętnie za Arkę.. A co do mistrza to chyba niestety Wisełka. Nie widzę innej opcji. Lech i Legia grają zbyt nierówno. Wisła z ekipami z czołówki nie radzi sobie najlepiej ale nie gubi głupio punktów i da im to mistrzostwo.. Król strzelców - Lewandowski. Widać że dojrzał i zrobił jeszcze krok w przód w przeciwieństwie do Brożka który spoczął na laurach.. Troszkę odbiegłem od tematu z tym kto awansuje, kto zdobędzie mistrzostwo i kto będzie królem strzelców, ale wreszcie powstał jakiś temat w którym myślę, że moje przemyślenia nikomu nie zaszkodzą.. A jak będzie - ZOBACZYMY.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi